winnaar 2013

Winnaar Plattelandsaward Land van Cuijk 2013!

Vermeulen Melkvee en Educatie in Sint Hubert

Winnaar van de beste, leukste en meest gevarieerde activiteit tijdens Ons Plattelandsrondje


Tijdens het Pinksterweekend heeft wederom een spetterende editie plaatsgevonden van Ons Plattelandsrondje. Maar liefst 29 bedrijven organiseerden op 28 locaties een bedrijfsopenstelling en een mix aan activiteiten voor bezoekers, veelal gratis. Het Verrassende PlatteLand van Cuijk, die Ons Plattelandsrondje jaarlijks organiseert, had dit jaar voor het eerst een stimuleringsprijs in het leven geroepen, voor het bedrijf dat de beste, leukste en meest gevarieerde activiteit tijdens OnsPlattelandsRondje 2013 organiseerde. Een prijs die bedoeld is om de leden te motiveren en prikkelen om kwaliteit neer te zetten tijdens het inmiddels befaamde 3e meiweekend.

Undercover Teams

Met 5 undercover teams zijn alle bedrijven bezocht en beoordeeld. Alle teams waren onder de indruk van de gastvrijheid die zij hebben mogen ervaren op de bedrijven. De activiteiten zijn beoordeeld op basis van criteria, die ook vooraf bij de deelnemende bedrijven bekend zijn gemaakt. Zaken waarop door de undercoverteams werd gelet waren bijv.: de ontvangst, de presentatie van het bedrijf, het pallet van aangeboden activiteiten, de begeleiding tijdens de activiteit en de promotie die het bedrijf heeft gedaan voorafgaand aan het evenement en tijdens de uitvoering.

Na juryberaad is de volgende top 5 ontstaan:
1. Vermeulen Melkvee en Educatie, Sint Hubert
2. Huistheater De Steenakker, Haps
3. Fruitpark Groenz, Sambeek
4. De Bloemenschuur, Beugen
5. Paardentramstation 't Stamhuus, Sint Anthonis

Juryrapport

Vermeulen heeft de 1e prijs gewonnen. Zij hebben een samenwerking opgezet met groepsaccomodatie en boerderijcamping Het Wisbroek in Sint Hubert, hebben zelf veel aan promotie gedaan, goede promotie bij het bedrijf geplaatst (herkenning d.m.v. banner en koeien) en een hele leuke mix aan activiteiten georganiseerd voor nagenoeg alle doelgroepen. Zo was het onder meer mogelijk een graffiti workshop te volgen, koetjes/varkens te schilderen, een pannenkoek te bakken (goede doel) en een (begeleide) rondleiding te doen over het bedrijf waarbij er geknuffeld kon worden met kalfjes. Heel bijzonder was ook de act van de twee toiletdames. Vermeulen Melkvee en Educatie heeft een perfect visitekaartje neergezet dat representatief staat voor een verblijf op het Verrassende PlatteLand van Cuijk!

Oorkonde

Vermeulen Melkvee en Educatie, Sint Hubert
Afgelopen vrijdag ontving de familie Vermeulen uit handen van het bestuur, in de persoon van voorzitter Carel van Genugten en communicatiecoördinator Sandra Reusen, de prijs: een oorkonde, een bos bloemen en gratis promotie. Daarnaast was er nog het juryrapport en had medewinnaar Het Wisbroek taart meegenomen. Winnaars Sonja en Hans Vermeulen glunderden van trots en ervaren de prijs als een compliment en bevestiging dat ze op de goede weg zijn met hun nieuwe educatieve tak, waarmee ze zich nu zo´n 3 jaar bezighouden (naast het melkveebedrijf). De prijsuitreiking viel ook nog samen met hun trouwdag, dus een leuker cadeau had men hun niet kunnen geven. Meer informatie: www.familievermeulen.organiseert.nl/

Goed doel

Elk jaar ondersteunt het Verrassende PlatteLand van Cuijk een goed doel tijdens Ons Plattelandsrondje. Dit jaar stond het goede doel in het teken van het Millse project Down´s Upside, waarbij een maand lang aandacht wordt besteed aan mensen met een verstandelijke beperking onder andere door de indrukwekkende buiten-foto-tentoonstelling Down´s Upside! Inmiddels is ook de opbrengst van het goede doel bekend, deze bedraagt: € 430,-.
Meer informatie: www.ontdekmill.nl/downs-upside-project/