winnaar 2015

Winnaar Plattelandsaward Land van Cuijk 2015!

Tuinbouwbedrijf Verdaasdonk in Sint Anthonis

Winnaar van het beste, leukste en meest gastvrije bedrijf tijdens Ons Plattelandsrondje.


Op 16 en 17 mei heeft de zesde editie plaatsgevonden van Ons Plattelandsrondje. Maar liefst 42 plattelandsbedrijven in het Land van Cuijk openden hun deuren en organiseerden leuke activiteiten voor bezoekers. Het Verrassende PlatteLand van Cuijk, die Ons Plattelandsrondje jaarlijks organiseert, heeft een plattelandsprijs gekoppeld aan Ons Plattelandsrondje; een stimuleringsprijs voor het bedrijf dat de beste, leukste en meest gevarieerde activiteit tijdens OnsPlattelandsRondje organiseerde. Een prijs die bedoeld is om de leden te motiveren en prikkelen om kwaliteit neer te zetten tijdens het inmiddels befaamde 3e meiweekend.

Undercover Teams

Met 8 undercover teams zijn alle bedrijven bezocht en beoordeeld. Alle teams waren onder de indruk van de gastvrijheid die zij hebben mogen ervaren op de bedrijven. De activiteiten zijn beoordeeld op basis van criteria, die ook vooraf bij de deelnemende bedrijven bekend zijn gemaakt. Zaken waarop door de undercoverteams werd gelet waren bijv.: de ontvangst, de presentatie van het bedrijf, het palet van aangeboden activiteiten, de begeleiding tijdens de activiteit en de promotie die het bedrijf heeft gedaan voorafgaand aan het evenement en tijdens de uitvoering.

Na juryberaad is de volgende top 8 ontstaan:
1. Tuinbouwbedrijf Verdaasdonk in Sint Anthonis
2. Sprong Vooruit in Rijkevoort
3. Bij Ceulemans-Groepsaccommodaties en Zeilen in Beers
4. Onder de Kersenboom in Mill
5. Koken en eten met Ferry & Elly in Mill
6. Boerderijwinkel De Maashoeve in Boxmeer
7. Galerie Altiedalgewild in Mill
8. Dier en Tuin De Hinde in Langenboom

Juryrapport

Tuinbouwbedrijf Verdaasdonk heeft de 1e prijs gewonnen. Het bedrijf bood onder meer een excursie langs de aardbeienteelt en een wandeling over de akkers naar het asperge schoonmaak- en sorteerbedrijf. Daarbij was de jury zeer onder de indruk van de gedegen uitleg die zij ontving tijdens deze rondleiding, waarbij het enthousiasme van de gastvrouwen aanstekelijk werkte. Daarnaast spreidde het bedrijf een warme gastvrijheid ten toon met een heuse smaaksensatie van onder meer huisgemaakte pinda- en aspergesoep, aspergequiche, aspergebitterbal, fruitspies, stukje tomaat en een proeverij van verschillende soorten kaas. De jury benoemde het totaal als ‘genieten op het platteland pur sang’. Als aandenken aan het bezoek kreeg de bezoeker nog een aardbeiplantje mee. Jury: ‘Verdaasdonk heeft een ‘Platteland Food Experience’ neer weten te zetten, die aansluit bij zowel de plattelandsbeleving als een warme gastvrijheid die wij met het Verrassende PlatteLand van Cuijk beogen te creëren. Een sublieme prestatie.’

Oorkonde

Tuinbouwbedrijf Verdaasdonk
Op 2 juni ontving de familie Verdaasdonk uit handen van het bestuur, in de persoon van voorzitter Carel van Genugten, bestuurslid Ploon Hendriks (ovb) en communicatiecoördinator Sandra Reusen, de prijs: een oorkonde, een bos bloemen en gratis promotie.

Het bedrijf is de 3e winnaar van de award, voor haar gingen:
Boerderij Vermeulen Melkvee en Educatie Sint Hubert (2013)
Campagne Groente en Fruit Beugen (2014)