winnaar 2016

Winnaar Plattelandsaward Land van Cuijk 2016!

Doe-Boerderij An ‘t Hoag in Rijkevoort-de Walsert

Het beste, leukste en meest gastvrije bedrijf tijdens Ons Plattelandsrondje.


Op 21 en 22 mei heeft de zevende editie plaatsgevonden van Ons Plattelandsrondje. Maar liefst 47 plattelandsbedrijven in het Land van Cuijk openden hun deuren en organiseerden leuke activiteiten voor bezoekers. Het Verrassende PlatteLand van Cuijk, die Ons Plattelandsrondje jaarlijks organiseert, heeft een plattelandsprijs gekoppeld aan Ons Plattelandsrondje; een stimuleringsprijs voor het bedrijf dat de beste, leukste en meest gevarieerde activiteit tijdens OnsPlattelandsRondje organiseerde. Een prijs die bedoeld is om de leden te motiveren en prikkelen om kwaliteit neer te zetten tijdens het inmiddels befaamde 3e meiweekend.

Undercover Teams

Alle bedrijven bezocht en beoordeeld door ‘under cover’ juryleden. De juryleden waren onder de indruk van de gastvrijheid die zij hebben mogen ervaren op de bedrijven. De activiteiten zijn beoordeeld op basis van criteria, die ook vooraf bij de deelnemende bedrijven bekend zijn gemaakt. Zaken waarop door de undercoverteams werd gelet waren bijv.: de ontvangst, de presentatie van het bedrijf, het palet van aangeboden activiteiten, de begeleiding tijdens de activiteit en de promotie die het bedrijf heeft gedaan voorafgaand aan het evenement en tijdens de uitvoering.

Alle juryleden mochten bedrijven nomineren, de genomineerde bedrijven zijn (in willekeurige volgorde):
− Tuinbouwbedrijf Verdaasdonk in Sint Anthonis
− Sprong Vooruit Rijkevoort
− Bij Ceulemans-Groepsaccommodaties en Zeilen Beers
− Koken en eten met Ferry & Elly Mill
− Doe-Boerderij An ’t Hoag Rijkevoort-de Walsert
− Rongen Aktief Sint Anthonis
− De Passand Beugen
− Combinatie: Het Wisbroek - Vermeulen Melkvee en Educatie - Huistheater De Steenakker (Haps/Sint Hubert)
− Gagelhoeve Mill
− Spring in het Veld Sambeek

Na juryberaad is de winnaar gekozen, Doe-Boerderij An ’t Hoag mag zich de winnaar van de plattelandsaward 2016 noemen.

Juryrapport

Doe-Boerderij An ’t Hoag heeft de 1e prijs gewonnen. Het bedrijf omvat een mini-camping en kleinschalige boerderij, waar naast agrarische productie, zorg en begeleiding geboden wordt aan mensen met een zorgvraag. Tijdens het Plattelandsrondje bood het bedrijf een zeer gastvrij onthaal met veel oog voor hun bezoekers. Er was een route uitgezet over het bedrijf langs onder meer de plantenkwekerij, de werkplaats en de minicamping. In de werkplaats konden kinderen aan de slag met vogelhuisjes en – verschrikkers. Jury: “Er was vanuit het personeel/begeleiding heel veel tijd en aandacht (!) voor de bezoekers. Leuk dat er ook zorgboeren aanwezig waren, waardoor de bezoeker een goed beeld krijgt van het bedrijf. Patricia en Mart zijn erg gepassioneerd in wat ze doen en dat stralen ze uit, daarvoor onze complimenten. Het bedrijf is een visitekaartje namens het Verrassende PlatteLand van Cuijk met betrekking tot plattelandsbeleving en gastvrijheid.”

Oorkonde

Doe-Boerderij An ’t Hoag
Op dinsdag 31 mei ontving de familie Albers-Verschuren uit handen van het bestuur, in de persoon van voorzitter Carel van Genugten en communicatiecoördinator Sandra Reusen, de prijs: de felbegeerde oorkonde, een bos bloemen en gratis promotie.

Het bedrijf is de 4e winnaar van de award, voor haar gingen:
Boerderij Vermeulen Melkvee en Educatie Sint Hubert (2013)
Campagne Groente en Fruit Beugen (2014)
Tuinbouwbedrijf Verdaasdonk – ik ga voor vers Sint Anthonis (2015)