winnaar 2017

Winnaar Plattelandsaward Land van Cuijk 2017!

Sprong Vooruit in Rijkevoort

Het beste, leukste en meest gastvrije bedrijf tijdens Ons Plattelandsrondje.


Op 21 mei heeft de achtste editie plaatsgevonden van Ons Plattelandsrondje. 39 plattelandsbedrijven in het Land van Cuijk openden hun deuren en organiseerden leuke activiteiten voor bezoekers. Het Verrassende PlatteLand van Cuijk, die Ons Plattelandsrondje jaarlijks organiseert, heeft een plattelandsprijs gekoppeld aan Ons Plattelandsrondje: een stimuleringsprijs voor het bedrijf dat de beste, leukste en meest gevarieerde activiteit tijdens OnsPlattelandsRondje organiseerde. Een prijs die bedoeld is om de leden te motiveren en prikkelen om kwaliteit neer te zetten tijdens het populaire plattelandsrondje.

Undercover Teams

Tijdens het drukbezochte plattelandsrondje op 21 mei jl. zijn alle bedrijven bezocht en beoordeeld door ‘under cover’ juryleden. De juryleden waren onder de indruk van de gastvrijheid die zij hebben mogen ervaren op de bedrijven. De activiteiten zijn beoordeeld op basis van criteria, die ook vooraf bij de deelnemende bedrijven bekend zijn gemaakt. Zaken waarop door de undercoverteams werd gelet waren bijv.: de ontvangst, de presentatie van het bedrijf, het palet van aangeboden activiteiten, de begeleiding tijdens de activiteit en de promotie die het bedrijf heeft gedaan voorafgaand aan het evenement en tijdens de uitvoering.

Alle juryleden mochten bedrijven nomineren, de genomineerde bedrijven zijn (in willekeurige volgorde):
− Zorg- en Gastenboerderij De gastvrijheid Velp
− Landgoed De Barendonk Beers
− De Gagelhoeve Mill
− Buurvrouw kookt Linden
− Sprong Vooruit Rijkevoort
− B&B De Sambeekse Hoek Sint Anthonis
− Groepsaccommodatie Stevenshof Stevensbeek
− Rongen Aktief Sint Anthonis
− Lunchroom Markant Sint Anthonis

Na juryberaad is de winnaar gekozen, na drie opeenvolgende jaren in de top 5, mag Sprong Vooruit in Rijkevoort zich de winnaar van de plattelandsaward 2017 noemen.

Juryrapport

Equicentrum Sprong Vooruit in Rijkevoort is een zeer innovatief paardenbedrijf in een prachtige nieuwe accommodatie met grote overdekte rijhal en buitenbak. Zij biedt paard- en ponyrijlessen, ook voor ruiters met een beperking. Maar tevens biedt zij dagbesteding, ponykampen, kinderfeestjes, georganiseerde huifkartochten, groepsactiviteiten, buitenritten, voltige, pensionstalling, carrousel, friezenfokkerij, aangespannen rijden en een hoefsmederij.

Tijdens het Plattelandsrondje blonk het bedrijf uit in een gastvrij onthaal, waarbij medewerkers herkenbaar zijn, enthousiast en zeer professioneel. Het bedrijf was tot in de puntjes verzorgd. Er waren diverse demonstraties en goede informatie tijdens deze optredens. Kinderen konden pony rijden en creatieve activiteiten ondernemen. Er was een hoefsmid aan het werk, die uitleg gaf over zijn ambacht en je kon in een rijtuig rijden.

Volgens de jury: “het programma dat Sprong Vooruit bood tijdens plattelandsrondje is sportief, creatief en informatief voor zowel kinderen als oudere bezoekers. Het was groots opgezet, goed georganiseerd en gaf veel informatie over paarden. Maar ook niet-paardenliefhebbers konden hun hart ophalen. (Paarden)familie van Kempen is professioneel en gepassioneerd in wat ze doet. Het bedrijf is een visitekaartje namens het Verrassende PlatteLand van Cuijk met betrekking tot plattelandsbeleving en gastvrijheid. Een zeer terechte winnaar.”

Oorkonde

Sprong Vooruit
Op woensdag 7 juni ontving Sanne van Kempen, het gezicht van Sprong Vooruit, uit handen van voorzitter Carel van Genugten, de prijs: de felbegeerde oorkonde, een bos bloemen en gratis promotie.

Het bedrijf is de 5e winnaar van de award, voor haar gingen:
Boerderij Vermeulen Melkvee en Educatie Sint Hubert (2013)
Campagne Groente en Fruit Beugen (2014)
Tuinbouwbedrijf Verdaasdonk – ik ga voor vers Sint Anthonis (2015)
Doe-Boerderijf An ’t Hoag Rijkevoort-de Walsert (2016)