winnaar 2018

Winnaar Plattelandsaward Land van Cuijk 2018!

Bij Ceulemans

Het beste, leukste en meest gastvrije bedrijf tijdens Ons Plattelandsrondje.


Bij Ceulemans is door de undercover juryleden van het Verrassende PlatteLand van Cuijk uitgeroepen tot winnaar van de Plattelandsaward Land van Cuijk 2018. Eigenaar Jaap Ceulemans is afgelopen donderdag verrast door voorzitter Carel van Genugten en penningmeester Liesbeth Hermanussen. “Je weet nooit wie de juryleden zijn, dus dit had ik echt niet aan zien komen. Echt stoer dat wij de award dit jaar in de wacht slepen”, aldus Ceulemans.

Volgens Van Genugten is Ons Plattelandsrondje – waaraan op Eerste Pinksterdag 20 mei j.l. meer dan dertig bedrijven deelnamen – heel goed verlopen. “Dankzij het mooie weer was het overal erg druk.” Zo ook bij Bij Ceulemans, waar mensen konden genieten op het water tijdens een rondvaart met reddingssloep Jan of een zeilles in één van de twee zeilboten. Daarnaast kon er genoten worden van een vers sapje bij de bar, die – heel toepasselijk – gemaakt is van zeilboot, die meer dan tachtig jaar oud is.

Beloning inzet

“Deze activiteit biedt een enorme toegevoegde waarde aan Ons Plattelandsrondje”, aldus Van Genugten tijdens de uitreiking van de Award. “ Mensen vonden het heel leuk om hier te zijn. Ze hebben genoten van je gastvrijheid. Daarnaast waardeert de jury ook jouw inzet; je promoot het Verrassende PlatteLand van Cuijk en haar leden het hele jaar door. En voorafgaand aan Ons Plattelandsrondje heb je ook het evenement goed onder de aandacht gebracht. Dat is dan ook de reden om jouw de Plattelandsaward uit te reiken.” Toch was het geen makkelijke keuze, volgens Van Genugten. “Alle juryleden mochten bedrijven nomineren. Naast Bij Ceulemans waren dat Rongen Aktief (Sint Anthonis), Zorg- en Gastenboerderij De Gastvrijheid (Velp), De Bloemenschuur (Beugen) en Onder de Kersenboom (Mill). Daarnaast scoorden ook de bedrijven van een aantal van onze juryleden erg hoog; alleen zijn die uitgesloten van deelname. Wat op bijna alle plaatsen opviel was de gastvrijheid die de jury mocht ervaren.” De deelnemers worden beoordeeld op zaken als ontvangst, bedrijfspresentatie, activiteiten, begeleidingen promotie voorafgaand aan het evenement en tijdens de uitvoering.”

Bij Ceulemans

Vijf jaar geleden heeft Jaap Ceulemans Bij Ceulemans opgericht. Waar vroeger koeien en varkens liepen, heeft hij nu twee ruime groepsaccommodaties, een zeilschool en bootverhuur. Daarnaast organiseert hij activiteiten, zoals kanovaren en vlotbouwen. Op 23 juni organiseert hij tijdens de Nacht van een Goei Leven, een Drijf-in-Film op de Kraaijenbergse Plassen. Verder is hij secretaris van Cuijk Verrassend, het platform voor cultuur, recreatie en toerisme in de gemeente Cuijk.

Oorkonde

Bij Ceulemans

Het bedrijf is de 6e winnaar van de award, voor haar gingen:
Boerderij Vermeulen Melkvee en Educatie Sint Hubert (2013)
Campagne Groente en Fruit Beugen (2014)
Tuinbouwbedrijf Verdaasdonk – ik ga voor vers Sint Anthonis (2015)
Doe-Boerderijf An ’t Hoag Rijkevoort-de Walsert (2016)
Sprong Vooruit Rijkevoort (2017)